Bábovka je jeden z mojich obľúbených dezertov. Naučila som sa netradičnú verziu, ktorú si zvyčajne pečiem. Klasická verzia mi chutí o niečo viac, ale aj táto bezmúčka varianta je veľmi dobrá :).
Ingrediencie:
• 250 g hrudkovitého tvarohu
• 250 g jemného tvarohu
• 3 banány
• 3 PL nastrúhaného kokosu
• 5 vajíčok
• 2 PL medu
• hrozienka
• čokoláda
• citrónová kôra
Postup:
Tak ako predchádzajúci recept aj tento je veľmi jednoduchý. Hrozienka si vždy namočím do teplej vody. Tvaroch, med, vajíčka a pokrájané banány dám do misky a rozmixujem. Potom pridám kokos, hrozienka, citrónovú kôru, kúsky čokolády, premiešam a dám do silikónovej formy. Ak takú doma nemáte, tak klasickú treba vytrieť kokosovým tukom a vysypať mukou, inak sa bábovka prilepí. Pri silikónovej to nie je potreba. Nakoniec sa dá do trúby na 30-40 min a 180°C. Bábovka bude vláčna, mokrejšia, preto keď sa dopečie, treba ju nechať trošku vychladnúť a potom ju vyklopiť. Inak sa potrhá.
Bábovka je dobrá aj za studena, ale kedže ja si do nej pridávam čokoládu, teplá mi viac chutí. Roztopená čokoláda a tvaroh je super kombinácia :).
Dobrú chuť ☼
kolko hrozienok a cokolady? :)
OdpovedaťOdstrániťja to dávam od oka :D. Ale približne hrsť hrozienok a 3 riadky čokolády 80% :)
OdstrániťTo vypadá nádherně, jen škoda, že je přítel alergický na laktozu :/.
OdpovedaťOdstrániťMůj blog: Beauty by K.
je tvaroh aj bez laktózy, určite som ho videla v Tescu :)
Odstrániťtak toto si hneď fotím a spravím :)
OdpovedaťOdstrániťMakeUpByVeo
Dúfam, že bude chutiť :)
OdstrániťVypadá nádherně :3
OdpovedaťOdstrániťMagicBeautyLife